Aziatische steden zijn als één grote keuken, waar het beste streetfood wordt gemaakt. Op elke hoek van de straat bereiden locals in de simpelste stalletjes de lekkerste gerechten. Walmende wokken, kokende curry’s, dampende noedels en de beste pad thai. Streetfood is Azië op z’n puurst. En dat zet je nu heel simpel en geheel in stijl ook thuis op tafel.
Streetfood: simpele setting, spannende smaak
Streetfood is in Azië onderdeel van de cultuur. Op straat kookt en eet men samen, van ’s ochtends vroeg tot midden in de nacht. Met verse ingrediënten en zelfbereide kruidenmengsels maken de locals binnen enkele minuten de heerlijkste gerechten.
De setting is echter wat eenvoudiger dan de smaak. De meeste food stalls zijn niet meer dan een simpel karretje. Eten doe je op plastic meubilair, vaak onder een felle tl-lamp. Wie thuis streetfood maakt, kan de tuinset naar binnen halen, maar gelukkig kan het makkelijker en gezelliger.