Stap 1

Breng in een ruime pan een flinke laag water met een scheutje ketjap asin of wat zout aan de kook. Voeg mie of eiermie toe en kook deze gaar. Mie in 12 minuten en Eiermie in ca. 5 minuten.

Stap 2

Trek de mie na 1 minuut koken uit elkaar en roer tijdens het koken nog even om.

Stap 3

Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Die mie is nu klaar voor verdere bereiding.

Keukentips & Basics

  • Hoe maak je rijst klaar

    Hoe maak je het beste rijst klaar, Stomen, Droog koken, of gewoon kooken?

    Lees meer
  • Hoe kook je rijstnoedels?

    Na het zien van onze video is het koken van rijstnoedels een fluitje van een cent! En kun je dit net zo goed als een echte Aziatische chef. Denk aan Thaise Pad Thai en Vietnamese Pho.

    Lees meer
  • Wat is tempeh en hoe kun je het bereiden?

    Wat Indonesiërs al heel lang weten: met tempeh kun je oneindig veel verschillende gerechten bereiden. Superlekker en makkelijk.

    Lees meer
  • Paksoi snijden en bereiden

    Hoe kan je het beste jou Paksoi snijden en voorberijden?

    Lees meer
  • De lekkerste noodles bereiden

    Hoe kan jij de lekkerste mie bereiden voor de wok gerechten.

    Lees meer