Tempeh Sambal Goreng

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Tempeh wordt veel gebruikt in Indonesische gerechten. Het is een soort koek gemaakt van soyabonen en is geschikt voor veel vegetarische gerechten. Zo ook voor deze Sambal Goreng Tempeh. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met Semur Daging en een frisse komkommersalade. 
10 Minutes
4
Pittig

Ingrediënten

  • 250 gram tempé

Tempeh marinade:

  • 1 teentje knoflook
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • 2 el azijn
  • 1 el suiker
  • 0.5 el Conimex Sambal Oelek

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Energie kcal 109.24 kcal
Eiwitten 7.738 g
Suikers 6.696 g
Vezels 3.53 g
Verzadigde vetten 0.688 g
Natrium 89.53 mg
Fat Per Nutrient Basis 4.701 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de tempeh in reepjes van drie cm bij een halve cm dik.

  2. Frituur de tempeh 4 à 5 minuten. Laat de tempeh uitlekken op een keukenpapiertje.

  3. Snijd het knoflookteentje in flinterdunne schijfjes.

  4. Meng alle ingrediënten voor de marinade en voeg de knoflook toe.

  5. Verhit de marinade in een koekenpan en voeg de tempeh toe. Bak de tempeh en marinade op middelhoog vuur.

Meer heerlijke recepten

  •  20 Minutes  recipe

    Thaise Gele Curry met pompoen en tomaat

    Recept voor een heerlijke gele curry met pompoen en tomaat.

    • CookingTime15 Minutes

    • Servings 3

      people

    • SpicinessKruidig,Mild

  • Pho Bo – Vietnamese Noodle Soep 30 Minutes  recipe

    Pho Bo Vietnamese Noodle Soep

    Lekkere Vietnamese soep maken met noedels? Probeer dit Pho Bo recept met Conimex lichte sojasaus!

    • CookingTime25 Minutes

    • Servings 2

      people

    • SpicinessMild