Title | Amount per Serving |
---|---|
Energie kcal | 109.787 kcal |
Eiwitten | 5.603 g |
Suikers | 3.007 g |
Vezels | 3.88 g |
Verzadigde vetten | 1.171 g |
Natrium | 1373.459 mg |
Fat Per Nutrient Basis | 3.599 g |
Breng 600 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Snijd het onderste gedeelte van de citroengras in de lengte middendoor en kneus ze. Voeg de gekneusde citroengras aan de bouillon toe.
Scheur de blaadjes limoenblad middendoor en voeg aan de bouillon toe. Meng 1 tl sambal met een tl wokolie en voeg deze samen met 1 tl suiker, een halve tl vissaus, 2 tls geraspte citroenschil en 3 els galanga toe. Laat de Tom Yam soep op laag vuur 18-20 min. trekken.
Halveer de gamba's en roer ze door de soep. Laat ze in 2-3 min. gaar worden. Garneer de soep met grof gesneden koriander en limoenpartjes.