
Welke groente bij curry
Babymaïs
Zoals de naam het al zegt is babymaïs eigenlijk een hele jonge maiskolf. In tegenstelling tot een volwassen mais kolf wordt babymaïs in zijn geheel gegeten, inclusief kolf. De subtiele zoete smaak en knapperige bite maken hem heel geschikt voor een curry. Babymaïs wordt dan ook veel gebruikt in de Aziatische keuke. Baby maïs is ongeveer 9 tot 10 cm lang. Lekker door even te roerbakken of (kort) te koken.
Thaise aubergine
Deze groente heeft weinig overeenkomsten met de paarse, grote, langwerpige aubergine die wij in Nederland kennen. Toch is dit echt het kleine, ronde zusje van onze paarse aubergine. De kleur van de Thaise aubergine verschilt van wit, groen, oranje tot gewoon paars en is heel lekker in combinatie met curries. Bijvoorbeeld in een Thaise Groene curry. In Thailand halveren ze hem of snijden ze hem in partjes en laten hem daarna 5 á 10 minuten in de curry mee sudderen. In Nederland is deze groente niet altijd even makkelijk te vinden. Mocht je nou een curry willen eten met Thaise aubergine, probeer het dan eens bij de toko.
Taugé
Taugé zijn de spruiten van gekiemde peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten, vitamine B en ijzer. Gebruik ze rauw of heel kort gewokt.
Sugarsnaps
Deze groente is een kruising tussen de welbekende peultjes en doperwten. Sugarsnaps zijn lekker knapperig en een beetje zoet. Ze zijn enorm snel klaar! Je hoeft ze alleen even (kort) te koken of te wokken. Sugarsnaps zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Mocht jouw supermarkt deze groente nou niet in zijn assortiment hebben? Dan kun je ook gaan voor zijn halfbroertje, het peultje.
Paksoi
Deze grote witte stengels met groene bladeren worden veel gebruikt in de Aziatische keuken. Lees hier meer over paksoi.
Cashewnoten
Voor een extra bite kun je wat cashewnoten over je curry strooien. Door hun volle smaak zijn cashewnoten heel geschikt voor in curries. Voor nog meer smaak kun je de cashewnoten even roosteren, een heerlijke geur!
Curry's & smaakmakers
- De lekkerste curry recepten met kipLees meer
Met kip kun je alle kanten op, bijvoorbeeld in een pittige curry Thaise groene curry, maar ook in een milde Thaise Massaman curry.
- Welke groente bij curryLees meer
Inspiratie nodig voor curry? Probeer eens lekkere groenten, zoals wortel, (zoete) aardappelen of pompoen - Lees onze tips voor de beste groenten bij curry.
- Thaise curryLees meer
Thailand kent veel verschillende curry smaken. De Thaise curries verschillen van heel pittig tot mild, zo is er voor iedereen een geschikte smaak te vinden.
- Bijgerechten en SmaakmakersLees meer
Om je op verrassende ideeën te brengen, presenteert Conimex echte smaakmakers en bijgerechten om je Nasi en Bami lekkerder te maken.
- Curry Inspiratie: Groene CurryLees meer
Groene curry is een van de meest populaire Thaise gerechten van nu. In het Thais wordt deze curry Gaeng Kiaw Wan genoemd.