Wat is paksoi?

Paksoi is een bos witte stengels met grote groene bladeren aan de bovenkant. Dit is paksoi, een koolsoort die in de Aziatische keuken veel wordt gebruikt.

Hoe bereid je paksoi?

Paksoi is heerlijk, een makkelijk te bereiden groente en bovendien heel gezond! Maar wat is het nu precies en wat maak je er nou mee? Je kunt paksoi wokken, stomen en koken. Onze chef laat je in dit filmpje zien hoe je paksoi het beste kan snijden en wokken. Ter inspiratie kun je kijken bij onze gerechten met paksoi.

Tips

  • Bij het kopen van deze groente moet je erop letten dat de stengels wit en stevig zijn en geen zachte plekken hebben. De bladeren horen er vers en donkergroen uit te zien.

  • Een tip voor als je eens wilt experimenteren met paksoi! In de toko vindt je een kleinere paksoi variant, de Shanghai paksoi. Deze is meestal afkomstig uit Azië en heeft een andere (lekkere) smaak.

  • Scheid de witte stengels van de groene bladeren. Wok eerst de witte stengels zo’n drie minuten en voeg dan pas de groene bladeren toe. Wok dit geheel dan nog 1 minuut.

Ontdek hier welke andere groenten lekker zijn in een curry.

Keukentips & Basics

  • Hoe maak je rijst klaar

    Hoe maak je het beste rijst klaar, Stomen, Droog koken, of gewoon kooken?

    Lees meer
  • Hoe kook je rijstnoedels?

    Na het zien van onze video is het koken van rijstnoedels een fluitje van een cent! En kun je dit net zo goed als een echte Aziatische chef. Denk aan Thaise Pad Thai en Vietnamese Pho.

    Lees meer
  • Wat is tempeh en hoe kun je het bereiden?

    Wat Indonesiërs al heel lang weten: met tempeh kun je oneindig veel verschillende gerechten bereiden. Superlekker en makkelijk.

    Lees meer
  • Paksoi snijden en bereiden

    Hoe kan je het beste jou Paksoi snijden en voorberijden?

    Lees meer
  • De lekkerste noodles bereiden

    Hoe kan jij de lekkerste mie bereiden voor de wok gerechten.

    Lees meer