Aziatisch eten kan soms behoorlijk pittig zijn! Niet iedereen houdt van een pittige curry. Breekt na een hap curry het zweet je uit, staat je mond in de brand en kun je alleen nog maar roepen om water? Dan is het misschien een idee om de curry iets minder pittig te maken, dit is eigenlijk heel makkelijk!
Hier zijn een aantal tips voor. Voeg bijvoorbeeld niet het hele zakje paste toe en haal de zaadjes uit de peper. Je kunt ook wat limoensap toevoegen of extra kokosmelk en meer groenten. Ook kun je beetje suiker toevoegen en water en bouillon. Voor al onze tips kijk je dit filmpje. Als je mond nou toch in brand staat, drink dan vooral geen water, maar neem een glaasje melk. Kroepoek en rijst kunnen ook voorkomen dat er stoom uit je oren komt. Voor tips voor het verwijderen van pitjes en zaadlijsten van de chilipeper kijk dit filmpje.
Onze Groene en Rode Curry zijn licht pittig; mocht je die nu juist wel pittiger willen maken, kun je wat extra sambal toevoegen aan je gerecht.
Wil je liever een milde curry eten? Probeer dan eens onze milde Gele Curry met de heerlijke smaak van een authentieke curry, maar niet pittig!