Bami Goreng is een heerlijk gerecht met vele variatiemogelijkheden. Maar wat is nu eigenlijk een goede basis voor Bami?
Je vindt hieronder het recept:
Nodig:
- 400 g mie
- Conimex Wok Olie
- 300 g bamivlees
- 600 g bamigroenten
- 1 pakje Conimex Mix voor Bami Speciaal
Hoofdgerecht met vlees voor 4 personen, 20 minuten
Recept
- Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak het vlees 8 minuten. Voeg de groenten toe en roerbak nog 2 min.
- Voeg de groentemix uit het pakje en 100 ml water toe en wok nog 5 min. Schep de mie en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.
- Verdeel de bami over 4 kommen of borden.
- Zet naar keuze Conimex smaakmakers Kroepoek, Seroendeng, Gebakken Uitjes, Satesaus, Sambal, Ketjap Manis en/of Atjar op tafel.