Eten staat centraal in het leven van de Singaporees. Wanneer mensen elkaar ontmoeten vragen ze elkaar ‘heb je al gegeten?’.
Veel Singaporezen hebben een Chinese, Maleisische of Indische achtergrond. De Chinese, Maleisische en de Indische keuken hebben dan ook hun sporen achtergelaten in de Singaporese smaken. Hierdoor is de Singaporese keuken heel divers. In deze keuken worden verschillende kruiden gebruikt. Veel gebruikte kruiden zijn bijvoorbeeld kurkuma, tamarinde, kaneel en kardemon. Gember wordt ook regelmatig gebruikt.
In Singapore wordt veel vis en zeevruchten gegeten. Een bekend gerecht is Chicken Rice, kip gekookt in een mix van authentieke specerijen, zoals gember. Vervolgens wordt de kipbouillon gebruikt om rijst te koken. Dit maakt de rijst erg smaakvol! De kip zelf wordt geserveerd met een pittige soja saus.
Daarnaast worden in Singapore veel verschillende vlees gerechten gegeten. Op Chinese wijze, dus veelal geroosterd. Deze gerechten worden vaak gecombineerd met rijst of rijstnoedels. Rijsnoedels worden bijvoorbeeld gebruikt als basisingredient in curries, maar ook in soepen. Een ander typisch Singaporees gerecht is Popiah. Dit is een loempia gevuld met kool, worst, garnalen en sla. Heerlijk! Naast deze lekkernij worden kent de Singaporese keuken ook curries! De Laksa curry is een heel bekende.
De naam Fish Head curry zegt het al, een curry met een vissenhoofd erin. Het hoofd van de vis, meestal red snapper, wordt gestoomd in een heerlijke curry bereidt met verse kruiden en groeten. In Nederland zal deze curry waarschijnlijk weinig populariteit winnen, maar in Singapore is deze curry razend populair!