Voor de ontwikkeling van onze groente curry hebben we ons laten inspireren door de heerlijke smaak van Sajoer Lodeh. In Indonesië is Sajoer Lodeh een populair gerecht met lekker veel groenten. Ingredienten die veel gebruikt worden zijn aubergine, tofu, tempé, chayote, kousenband. Een onmisbaar ingrediënt is, zoals in veel Aziatische curries, natuurlijk de kokosmelk. Deze zorgt voor een milde romige smaak.
Sajoer Lodeh is afkomstig van het eiland Java. Het gerecht is zo lekker dat het zich al snel heeft verspreid door de rest van Indonesië. Gebaseerd op deze authentieke Javaanse smaken hebben de Conimex chefs een heerlijke groenten curry paste ontwikkeld.
Groenten curry paste heeft heel veel ingrediënten. De exacte ingrediënten kunnen variëren per regio of afhankelijk van de chef. De volgende ingrediënten worden veelal gebruikt:
Om het je wat makkelijker te maken hebben wij met authentieke specerijen zoals Gember, Chilipeper, Galanga en Kurkuma een groenten curry paste gecreëerd zoals ie in Azië smaakt. Bekijk voor inspiratie de onderstaande recepten met groenten curry. Dit recept is authentiek en vrij mild. Waan je eventjes in het prachtige Indonesië.